Chapati with love...chaapati ni i bukan bukan sbb i jamu kat hubby ke sesiapa..i jamu myself with love sebab i syg myself..jadikla chapati with love..tettttttt...lagik pun esok i ade tempahan chapati so i saje laa nak test power takot tak sedap pulak nak jual kat org..
Tepung chapati -gune tepung atta,garam,melted butter,air-neatly till jadi dough
perap lahhh sampai 20 minit then buat bulat2..nak canai...bakar atas pan.mcm i ni i bakar atas pan then
i remove to pembakar ikan...dia akan membesar macm ballon...one of the method,chapati boleh jadi lebih lembut..
Kuah parpu aka kual dhal...(kalau org penang,kite panggil kuah parpu)
soak the parpu dalam 30 min...sampai kembang..
masak parpu tuuu sampai hancur,masuk ubi...rebus sekali...
...pastu..
tumis bawang merah,cili kering,jintan manis,biji sawi,cili sebuk,serbuk kunyit and sebuk kari daging,..tumis kasik layu sket..pastuu tuang masuk dalam parpu td...haaa jadik!!!!
masak parpu tuuu sampai hancur,masuk ubi...rebus sekali...
...pastu..
tumis bawang merah,cili kering,jintan manis,biji sawi,cili sebuk,serbuk kunyit and sebuk kari daging,..tumis kasik layu sket..pastuu tuang masuk dalam parpu td...haaa jadik!!!!
With love,
nourel.
uihhh tu diaaaa haaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!
ReplyDeletesendapppp...
ReplyDeletewahhh... sedapppp.. kak bb teringat time kita masak2 kat rumah kak bb.. sampai sekarang ketulenan dal tadka tu still maintain.. hehehe
ReplyDeleteNice blog dear.. :)
ReplyDeletethnks u all..as long as i live i ll try to share as much as i have to u guysss!!!thnks for supporting me :)
ReplyDelete